Hulladékmentes tudástár

Házi szúnyogriasztó folyadék

2021.04.10 10:13
Rita
Rita

Házi szúnyogriasztó folyadékot kevertem, melynek receptjét veled is megosztom. Készítsd el te is otthon és próbáld ki! Nekem bevált.

Házi szúnyogriasztó folyadékot kevertem, melynek receptjét veled is megosztom. Készítsd el te is otthon és próbáld ki! Nekem bevált.

Tavalyi nyaralás alatt (szülőhelyem közelében a bányatónál Gyékényesen) fiamat sajnos nagyon összemarták a szúnyogok, de a nagyobb gond az allergiás reakció volt. Hatalmas vörös dagadás, gyulladás lett az apró csípésből, lábra állni is alig tudott úgy fájt neki. Van aki már arra gyanakszik, hogy nem is allergia, hanem ezek a vadak vannak túlvegyszerezve… Idén megpróbáljuk ezzel a neten vadászott recepttel elriasztani őket. Nem akartam kitudja milyen vegyszerekkel permetezni magunkat, így magam készítettem. Kellemes citromos illata van, kicsit hasonlít a citronella gyertyához. Nem ragad, nem nyálkás, olyan vízszerű állaga van. Fiam is szívesen befújja magát vele, neki is tetszik az illata.

Most pedig jöjjön a recept! 1 dl sprays flakonba került a folyadék, tehát a recept 1dl folyadékhoz a következő:
-1 kávéskanál gyógyszertári alkohol,
-15 csepp citromfű,
-5 csepp teafaolaj,
-csapvíz

Elkészítése rendkívül egyszerű, mindent összeöntesz és elkevered/összerázod. Használat előtt össze szoktam rázni biztos ami biztos, elvileg erre sincs szükség mert az alkohol eloldja az olajokat a vízben.

Szúnyogcsípés mentes kiruccanást kívánok!

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.