Hulladékmentes tudástár

Honnan jött a márkanév ötletem?

Honnan jött a márkanév ötletem?

2021.09.18 14:55
Rita
Rita
Hulladékmentes megoldások

Az egyszer használatos termékek (főleg, amelyek ráadásul darabonként csomagolva is vannak) a szemétbe kerülnek pár perc, vagy csak pár másodperc használat után. Én olyan termékeket készítek, amelyek alternatívát kínálnak az egyszer használatos dolgokra. Egyszerűen kiválthatók például a zöldségesnél a nejlonzacsik, a pékségben a zacskók, az uzsonna csomagolására használt alufólia vagy műanyagfólia, a vattakorong, és a női tisztasági és intim betétek. Hulladékmentes megoldásokat keresel? Nálam megtalálod! Íme 8 tipp, ha fontos hogy ne csak praktikus és szép legyen, hanem rengeteg szemetet is megspóroljon:

Hulladékmentes Karácsonyi ajándékot keresel? Nálam megtalálod! Íme 8 tipp, ha fontos hogy ne csak praktikus és szép legyen, hanem rengeteg szemetet is megspóroljon az ajándékozottnak!

2021.10.10 16:57
Tudatos Vásárlók Egyesülete
Tudatos Vásárlók Egyesülete

A 2020-ban ránk robbant COVID-járvány sokunk életében áthelyezte a súlypontokat, kibillentette a korábbi egyensúlyt. Nem volt ez máshogy Eke Angéla szabadúszó-színművész életében sem: bár kifejezetten öko-tudatos fogyasztónak vallja magát, a járvánnyal járó életmódváltozás őt is elérte. A Tudatos Vásárlóknak elmondta, mit tesz a mindennapokban a fenntarthatóságért.

2021.05.26 21:00
Rita
Rita

Sok széles körben használt háztartási tisztítószer elég mérgező az egészségünkre. Szeretem az otthonomat tisztán tartani egyszerű, természetes és költséghatékony módon. Elöljáróban hadd mondjak annyit, hogy az ecet és a szódabikarbóna szinte minden szennyeződéssel elbánik.

2021.10.10 16:52
Tudatos Vásárlók Egyesülete
Tudatos Vásárlók Egyesülete

Környezetbarát, adalékanyagmentes mosószert házilag készíteni nem ördöngősség. Egyszerű, kipróbált receptet ajánlunk mosóporhoz, folyékony mosószerhez.

2021.05.26 20:57
Rita
Rita

A bőr a test legnagyobb szerve, és mindent felszív amit ráhelyezzük. A kakaóvaj zsírforrás, amelyet általában

csokoládé készítésére használnak. Tudtad, hogy a kakaóvaj kiválóan alkalmas a természetesen száraz és

érzékeny bőrre?

2021.10.10 16:49
Tudatos Vásárlók Egyesülete
Tudatos Vásárlók Egyesülete

Október 19-ig tart a Tudatos Vásárlók Egyesülete által meghirdetett #ÖkoTakarítás hónapja. Ebből az alkalomból végeztük el legfrissebb mérésünket arról, mennyire népszerűek a környezetbarát tisztítószerek. Látszik, hogy a gyártók reagáltak a vásárlói igényekre: tarolnak az ellenőrizhetetlen állításokkal zöldre festett termékek.

2021.04.10 10:02
Rita
Rita

Hogyan kezdtem hozzá? Pár képet hoztam ,hogy a mi háztartásunkban milyen hulladékmentes megoldásokat használunk. Remélem minden most elinduló hulladékcsökkentő háztartásnak tudok ezzel segíteni.

2021.10.10 16:45
Tudatos Vásárlók Egyesülete
Tudatos Vásárlók Egyesülete

Mosóporból, folyékony mosószerből, mosogatószerből, de még WC-tisztítóból is vásárolhatunk uniós ökocímkével rendelkező, környezetkímélő terméket. Öblítőből azonban egyetlen ökocímkéset sem találunk a boltok polcain, megmondjuk miért. Az öblítőről elmondható, hogy nevével ellentétben nem öblít, viszont számos egészségre és a környezetre veszélyes – potenciálisan rákkeltő, allergén – anyagot tartalmaz. Mire-kire káros, miért ne használjuk?

2021.04.04 14:16
Rita
Rita

Az eldobható vattakorongok környezetbarát, újrahasználható, mosható alternatívái ezek a korong alakú textilpárnák. Környezetbarát megoldás is, hisz általa nem keletkezik felesleges szemét a háztartásban! Tisztítása is egyszerű. Egészséges, mert nem tartalmaz káros kemikáliákat mint az eldobható változat.

2021.10.10 16:34
Tudatos Vásárlók Egyesülete
Tudatos Vásárlók Egyesülete

Tényleg fertőtlenít az ecet? Van annyira hatékony, mint a legnépszerűbb bolti termékek? Egyszer s mindenkorra választ akartunk kapni a nagy kérdésre, ezért laboratóriumban Domestos, Sanytol és Frosch termékek, valamint egy házi tisztító keverék és a 20%-os étkezési ecet baktérium- és gombaölő hatását vetettük össze.

Csökkentsd! Nézz körül, hogyan tudnál kevesebb mindent a kukába dobni. Bea Johnson Zero Waste Otthon könyvét ha te is olvastad, tudod mi az az 5 “R“.

2021.04.10 10:55
Tudatos Vásárlók Egyesülete
Tudatos Vásárlók Egyesülete

Az Y-generáció, más néven a millenniumiként is emlegetett, 1981-1995 között született nemzedék a fogyasztói társadalom húzórétege. Fogyasztási szokásai komoly hatással vannak bolygónkra. Miként befolyásolja a kulturálisan beépült anyagias szemléletmód az Y-generáció környezettudatos viselkedését? Boldogít-e a zero waste? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az Arizonai Egyetem kutatói.

2021.04.10 10:13
Rita
Rita

Házi szúnyogriasztó folyadékot kevertem, melynek receptjét veled is megosztom. Készítsd el te is otthon és próbáld ki! Nekem bevált.

Hogy segítsek neked elindulni a hulladékmentes élet felé, egy kis könnyed játékos kihívásra hívlak! Összeállítottam a 9 részből álló Ritakreativ zerowaste műanyagmentes július kihívást. Fontos, nem kell várnod júliusig hogy nekifogj, akár már ma is elkezdheted :)

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.