Mosható betét tudástár

Mit tehetek, ha a betét merevebb, keményebb lesz?

2021.04.26 13:04
Rita
Rita

Mit tehetek, ha a korábban vásárolt pamutfrottíros egészségügyi betét merevebb, keményebb lesz?

Korábban készítettem pamutfrottír nedvszívó maggal is egészségügyi betéteket. Ezek egy pár mosás után sajnos kemények, merevebbek lesznek. Én magam is használok sok ilyen betét.
Mikor egy új anyag érkezik, előbb készül belőle próba darab. Kiderül,hogy valóban puha-e, jól szívja a nedvességet a pamutvászon/flanel a test felől. Ezekbe gyakran pamutfrottírt varrok, mert így költséghatékonyabb a tesztelés.
De lényeg a lényeg, van megoldás!
Ecetes vízbe (1 rész víz, 2 rész ecet) szoktam áztatni a betétet 2-4 órára, szuperül megpuhul a pamutfrottír újra. Ezt nyugodtan a törülközőidnél is bevetheted.
Vagy egy éve már csak bambuszfrottírból készítem az egészségügyi betéteket, ezek garantáltan mindig puhák maradnak. Viszont mindenképp csak természetes alapanyagú mosószerrel szabad mosni és öblíteni. A bambuszfrottír puha anyag, jól illeszkedik a formája, nem keményedik meg a mosások miatt, jobb nedvszívó. Igaz nehéz beszerezni és háromszor-négyszer annyiba kerül, de minőségibb anyag, mint a pamutfrottír. Nagyon kényelmes betétek készülnek belőlük.
Jó egészséget kívánok a puha, kényelmes, főként egészséges betétekkel!
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.