Mosható betét tudástár

A mosható betétek nedvszívó képessége

2023.02.13 09:20
Rita
Rita

Ha nem akarod hogy váratlan meglepetések érjenek, használd az én betéteimet és biztonságban tudhatod magad te is a menstruációd alatt egész nap :)

Teszt a lelke mindennek. Arra gondoltam, megmutatom milyen nedvszívó képességgel rendelkeznek az általam készített betétek.

 

Mivel nagyon sok rossz tapasztalatom van (legutóbb 2022-ben rendeltem több versenytárstól mosható betéteket saját magamnak tesztelésre) a mai magyar piacon kapható mosható betétekkel kapcsolatban, saját magam fejlesztettem ki a nekem megfelelőt. Forma, méret, praktikusság, kezelhetőség, nedvszívás, kinézet, minta, anyagok. Ekkor 2016-ot írtunk.

 

Egyik, ha nem a legfontosabb tulajdonsága a mosható betéteimnek a folyadékfelszívó képessége. Mivel erős vérzés esetén is bírniuk kell a strapát, a nedvszívó magokat túlterveztem. Ez annyit jelent, hogy sokkal többet tudnak felszívni magukba a betétek, mint amennyit szükséges lenne.

 

Előkaptam a betéteimben nedvességzáró rétegként használt TPU anyagdarabot és ráfektettem az általam használt legkisebb nedvszívó képességű betétmagot (ez a mag van a tisztasági tangabetétemben). Hogy még szélsőségesebb legyen a teszt, egy erős menstruációnak megfelelő napi folyadékmennyiséget öntöttem rá (az interneten kutakodva kiderült, ez kb. 15ml lehet).

 

A folyadékot ráöntöttem a nedvszívó magra, és megdöbbentem! Teljesen felszívta az egészet! De úgy, hogy amikor megemeltem a nedvszívó magot, alatta a nedvesség záró réteg száraz volt! Teljesen eltűnt az egy napi mennyiség a legkisebb nedvességzáró rétegben.

 

Jó hír neked, hogy az egészségügyi betéteimben több, még nagyobb nedvszívó képességű (bambusz) magokat használok. Ezért van az, hogy a 26cm-es változattól felfelé inkontinencia betétnek is használják vásárlóim.

 

kb. 15ml folyadék a maximális napi menstruációs folyadék

Legkisebb nedvszívó mag (tanga tisztasági betét)

Mindet felszívta! Egy csepp sem maradt!

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.