Mosható betét tudástár

Miből készül a mosható betét?

2021.03.05 08:58
Rita
Rita

Szeretnéd tudni miből áll a betét amit használsz? A webáruházamban fel van tüntetve mindegyik terméknél hogy milyen anyagokból készült. Hogy a bolti betétekben mi van? Azt senki se tudja:

Szeretnéd tudni miből áll a betét amit használsz? A webáruházamban fel van tüntetve mindegyik terméknél hogy milyen anyagokból készült. Hogy a bolti betétekben mi van? Azt senki se tudja:

"A betétekben felhasznált összes alapanyag fel van sorolva a csomagoláson?

Ez jelenleg nem jogszabályi előírás. Hogy segítsünk vásárlóinknak, feltüntetjük, hogy a termék tartalmaz-e illatanyagot, így figyelmeztetjük az arra érzékeny vásárlókat."

forrás: 2021.05.25. www.libresse.hu/osszetevok/

A Ritakreativnál készült betét könnyen tisztítható, méreganyagoktól, vegyszerektől mentes, magyar termék, bőrbarát, OEKO-TEX 100 minősítésű alapanyagból.

Mi az az OEKO-TEX 100 standard?

„Ha egy textiltermék a STANDARD 100 címkével rendelkezik, akkor biztos lehet benne, hogy a cikk minden alkotóelemét, azaz minden szálat, gombot és egyéb kiegészítőket káros anyagok szempontjából tesztelték, és ezért a cikk emberi ökológiai szempontból ártalmatlan. A tesztet független OEKO-TEX® partnerintézményeink végzik, kiterjedt OEKO-TEX® kritériumkatalógusunk alapján. A vizsgálat során számos szabályozott és nem szabályozott anyagot vesznek figyelembe, amelyek károsak lehetnek az emberi egészségre. A STANDARD 100 határértékei sok esetben meghaladják a nemzeti és a nemzetközi követelményeket. A kritériumkatalógust évente legalább egyszer frissítik, és új tudományos ismeretekkel vagy jogszabályi követelményekkel bővítik. A gyártók és az ügyfelek számára nem könnyű minden nap áttekintést készíteni a káros anyagokkal kapcsolatos jogi helyzetről. Az OEKO-TEX® intézetek szakemberei ezt az Ön számára teszik.”

https://www.oeko-tex.com/en/our-standards/standard-100-by-oeko-tex

A betétekhez felhasznált anyagok:

Pamutvászon

100% pamut, mosás 40 fokon. A felhasznált 100% pamut anyagok rendelkeznek OEKO-TEX Standard 100 minőségi tanúsítvánnyal. Ez annyit jelent, hogy a textília több száz vizsgálaton átesett. Ezen szűrik ki, hogy tartalmaz e egészségkárosító anyagokat. Tehát az általam felhasznált anyagok garantáltan biztonságosak és alapvetően semmilyen bőrtípusra nem jelentenek egészségügyi kockázatot!

Pamutfrottír

Előnye az olcsósága, és közismertsége. Természetazonos anyag (műszálat nem tartalmaz), viszont a belőle varrt betétekbe több réteg anyag kerül, így vastagabbak lesznek. Összetétel: 100 % pamut. Minőségi nedvszívó, kétfalas fehér frottírt használok.

Bambuszfrottír

Egészségügyi betéteteimet bambusz nedvszívó maggal készítem! A bambusz anyag előnye, hogy szintén természetazonos anyag, kb. 2-szer annyi nedvességet képes felszívni mint a pamut ,tehát vékonyabb betét lesz belőle, ára viszont kb. triplája a pamut anyagnak, így a belőle készült betétek drágábbak. Kiváló nedvszívó képességű natúr bambusz frottír kelme. Nedvszívó képességét néhány mosás után éri el. Tapintása finom puha, kellemes viseletet biztosít. Puhaságát sok mosás után is megőrzi. Varrás előtt beavatást igényel. Mosható 60 fokon általános mosószerekkel. Ecetre nem kényes. Nátrium perkarbonáttal fehéríthető. Klóros fehérítőt ne használjunk. Kerüljük a mosószerek túladagolását, mert a hurkok között lerakódik és bőrirritációt okozhat. Szárítógépben közepes hőfokon szárítható, de nagyon magas nedvszívó képessége miatt rendkívül energiaigényes a szárítógépes szárítása. 100% környezetbarát.

A gyártó szerint: „Csodálatosan puha és selymes hurkú frottír, ideális olyan mintákhoz, amelyekhez puha, erős és elasztikus egy hurkú frottír szükséges. Az életkorral puha, és pamuthoz képest tartós. Az egyik oldalon közepes méretű hurkok, a másik oldalon lapos hátlapok vannak. A hurkok gyorsan felszívódnak, miközben nagyon szelíd a bőrön. Ez az anyag készen áll a nedvszívásra, amikor megvásárolja. Az abszorbencia aktiválásához nincs szükség előmosásra és szárításra. Két év alatt kifejlesztett szabadalmaztatott eljárással végeztük. Káros vegyi anyagok és bevonat nélkül gyártva. Megfelel az Egyesült Államok Fogyasztóvédelmi Biztonsági Bizottságának az ólomra és ftalátokra, valamint az éghetőségre vonatkozó szigorú előírásainak. Ezt a szigorú USA követelményeknek való megfelelést úgy tervezték, hogy ez a piacon a legmagasabb szintű minőségbiztosítású organikus anyag. Szövet tartalma: 56% bambuszviszkóz 24% szerves pamut 20% poliészter. Organikus, BPA mentes, lélegző, környezetbarát, hipoallergén anyag. USA-ból importált, megfelel az Egyesült Államok Fogyasztóvédelmi Biztonsági Bizottságának az ólomra és ftalátokra, valamint az éghetőségre vonatkozó szigorú előírásainak.”

TPU:

Thermoplastic polyurethane nedvességzáró anyag. A TPU gyakorlatilag nagyon hasonló, mint a PUL, csak a gyártási folyamatban van különbség. Előállítását környezetbarátabbnak mondják, mivel nem vegyi oldószereket használnak közben, hanem hőkötést. Ebből kifolyólag a TPU kevesebb vegyszerrel érintkezik a gyártási folyamat közben, mint a PUL. Tapintásra a TPU puhább és rugalmasabb is. Zöldebb megoldás, mivel gyorsabban lebomlik (4-5 év). Magas hőmérsékletre érzékenyebb. Rendelkezik OEKO-TEX 100 minősítéssel.

Silvadur Zorb:

A zorb anyag a legnagyobb nedvszívású anyag amit jelenleg kapni lehet. Ennek megfelelően belőle készül a legvékonyabb betét. (A gyártó szerint 4-5 x több nedvességet felszív mint a pamut.) Hátránya, hogy kevert szálas anyag, tehát már tartalmaz műszálat, és szintén speciális kezelést igényel, mert öblítő szerrel nem öblíthető. Illetve az ára, ami kb 4-szerese a pamut frottír anyag árának, így ezek a betétek lényegesen drágábbak a pamut nedvszívóval készült társuknál. Száradási ideje a pamutéhoz viszonyítva lényegesen rövidebb. Az ezüstionos zorb antibakteriális és gombaellenes hatású is. Semmilyen toxikus kemikália nincs benne. Fertőtlenítést nem igényel. Gyorsan és nagy mennyiségben képes a nedvességet magába szívni (20x gyorsabban mint a kender vagy a pamut). Ez a kiváló kelme kevesebb rétegből is elegendő nedvszívó képességet biztosít. Gyorsan szárad. Két réteg Zorb nedvszívó képessége olyan mértékű, mint 8 réteg normál Flanel vagy 4-5 réteg pamut frottír.

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.