Mosható betét tudástár

Saját betéteim

2021.04.10 10:17
Rita
Rita

Ma azt mutatom meg Nektek, hogy én hogyan tárolom a mosható betéteimet. Eleinte műanyag tárolókat nézegettem, mert az a legegyszerűbb megoldás, de az nem passzol a hulladékmentes törekvéseimhez. Mindig csak egy cipős dobozba voltak szegények beleszórva, úgy gondoltam többet érdemelnek.

Ma azt mutatom meg Nektek, hogy én hogyan tárolom a mosható betéteimet. Eleinte műanyag tárolókat nézegettem, mert az a legegyszerűbb megoldás, de az nem passzol a hulladékmentes törekvéseimhez. Mindig csak egy cipős dobozba voltak szegények beleszórva, úgy gondoltam többet érdemelnek. Aztán megszületett a nagy ötlet! Ha már hulladékmentes, akkor nem dobom ki a régi cipős dobozt, illetve az anyagmaradékokat is felhasználom, amik a varrás során maradtak. Egy nagy cipős dobozt vontam be farmerral és maradék anyaggal kívül. Az anyagokat méretre vágtam és ragasztópisztollyal felragasztottam a cipős doboz külsejére (karantén alatt lányommal kreatívkodtuk).

Betéttartóm

Ezt a fürdőszobai szekrényben tartom, nekem ott esik kézre. A használtakat, hideg vizes öblítés után, a szennyestartóba teszem. Itt gyűlnek mosásig. Ez persze lehet egy fedeles vödör is, vízhatlan neszesszer, kinek mi van otthon. Fontos viszont, hogy a mosásra váró betéteket sose légmentesen zárt tárolóban tartsuk! Ha erre nem figyelünk, gyorsan elszaporodhatnak a baktériumok és borzasztóan bebüdösödik. Talán innét is ered a rémhír, hogy a mosható betétek büdösek. Pedig nem is.

Sok betétem van, mert minden anyagot kipróbálok mielőtt piacra dobom.

Mivel nekem a sok anyag kipróbálása miatt rengeteg betétem van, csak a ciklus végén egyben mosom ki őket. Minden új anyagból készítek magamnak betétet, hogy biztosan kényelmes és puha legyen, utána készülnek Nektek a további darabok. A tisztasági betéteket a fehérneműs fiókomban tartom, a használtak pedig a napi mosásba kerülnek a fehérneműkkel egyetemben.

A fehérneműs fiókban sorakoznak a tisztasági betétek.
Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.